pátek 12. září 2008

To se ztratí

Tak opět máme za sebou další týden školy, už druhý a tak bych mohl napsat další report. Přidám pár svých myšlenkových pochodů a mám na krku mrtvolu unuděného čtenáře.
V pátek máme téměř ideální školu, až na jeden detail je taková, že bych do ní chodil i rád. Možná už jsem to sem psal, nevím, kdyby ano, přeskočte to... První hodinu nemáme nic, začínáme až asi od osmi čtyřiceti pěti, takže se vyspím a jedu až autobusem za tři minuty osm. Škola nám začíná dobrým předmětem, tělocvikem. Ani pak není učivo moc náročné a učitel se nás při hudebce snaži ukočírovat, alespoň tak, abychom nezbořili školu. Tento skvělý den kazí trochu poslední hodina a tou je čeština. Kdybychom měli alespoň dobrého učitele, ale ne, my musíme dostat pana profesora Šmída. Ten má strašně veselé výklady - takové, kterým se rádi zasmějete, ale jen pokud pak po vás nechce při zkoušení úplně to samé, slovo od slova. A co je na tom nejlepší - má úplně stejné výklady už nějaký pátek - ze starých dochovaných sešitů můžeme dopsat, to co jsme nestihli.
Ještě zpátky k hudebce. Nevím proč, ale nějak se snažíme zpívat moderní hudbu. Dopadá to bídně. Jednak to nikdo pořádně nezazpíváme, za druhé to jsou i tací, kteří na tyhle slabé rádiovky nemají žaludek a tak to jednak neznají a za druhé jim ty texty občas připadají hodně povrchní a skoro až o ničem. Mezi ty bych se zařadil třeba já a doufám, že bych nebyl sám.
Když už jsme u těch písniček, dovolím si zde jednu přihodit - i se skvělým videem. Mládeži to možná nebude úplně sedět - nevadí, jde hlavně o text písně.

U téhle písničky jsem si poprvé uvědomil, co by mělo být snad jasné, bohužel v dnešním světě je všechno naruby a tak i na tohle se zapomnělo.
Kdo dnes nežije pro prožitek, je divný a vlastně takovýhle lidí moc není, protože člověk se ze života snaží vymlátit co nejvíc - užívat si, užívat, užívat.
V téhle písničce je to ale hodně pěkně vystihnuté, pokud jste to nepostřehli, puste si ji znova. Ano, protrpte to pro mne.
Život tady na zemi není o tom si co nejvíce užít. Takhle přemýšlí sobecký Evropan, který je zvyklý, že se všechno točí okolo něj. To, že je to špatně je hodně těžké si uvědomit a musí s tím dost často pomoci Bůh.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Sponzorované odkazy