pondělí 9. června 2008

Ať o tom Nýrsku někdo ví...

Tak zase pondělí, ale už jedno z posledních, takže to zas tak nevadí a my se už ani moc nestresujeme - vždyť už to nemá cenu. Učitelé se sice ještě snaží - dnes jsme psali opět z chemie - ale nám už je to "šumafuk" a tak raději hrajeme venku fotbal, házíme kovové kroužky do automatů na kafe, stříkáme po sobě vodou a všelijak podobně.
Zajímavá novinka je, že zase přibyl jeden další blogger do naší třídy. Nyní je jím Suchar a jeho blog najdete zde. Tak ať mu to co nejdéle vydrží!
A jak tak nemám co na počítači dělat, čím dál více si hraji s programem Inkspace. Ono práce by bylo dost - třeba ještě pracuji na webovkách nýrského káeska, ale do toho se mi dnes nějak nechtělo. Tento program na tvorbu vektorové grafiky je fakt super, takže až budete potřebovat dělat nějaký složitější obrázek, pěknou ikonku nebo ilustraci zkuste to tady. Malá ukázka mého výtvoru:
Občas si tak čtu po internetu všechny možné články, a dnes jsem narazil na Techetu na zajímavou hádanku. Znal už jsem jí z dřívějška, ale trochu obměněnou a tuto verzi dávám i sem:

Stojíte před třemi dveřmi: za jedněmi je nové auto, za zbývajícíma dvěma je koza.
Máte právo jedny dveře otevřít a získat, co za nimi je. Vy samozřejmě chcete auto.
Když si vyberete své dveře, tak ještě než je definitivně otevřete, moderátor (který ví, kde je auto) vždy otevře jedny ze zbývajících dveří a ukáže, že je tam koza. Nyní Vám dá šanci svou volbu změnit. Stojíte tedy před dvěma zavřenýma dveřma. Změníte svou volbu?
(převzato z Hádanky.chytrak.cz, tam najdete i řešení - ale nikomu to neříkejte!)
Na Technetu byl mimo jiné také zajímavý článek o speciálních vyhledávačích. Službu Panoramio sice znám delší dobu, ale nebyl čas ji vyzkoušet a tak jsem se k tomu dostal až dnes. Pár mých fotek z Nýrska naleznete zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Sponzorované odkazy