úterý 8. července 2008

Tipy na Travian - jak si usnadnit práci!

Cheaty pro Travian sice neexistují, existuje však spousta dalších zajímavých věcí, které vám můžou hodně usnadnit hraní. O tom, zda se vám to zdá čestné či ne, rozhodujete sami - pokud chcete ale být spravedliví, bylo by dobré, kdyby jste tento článek doporučili všem, koho na Travianu znáte.

Postup s Operou zde!
Přichází Firefox a Greasemonkey
Firefox jistě všichni znáte, třeba ho i někdo používáte, pokud ne, možná po tomto článku začnete.
Stahovat Firefox můžete zde.
Velkou výhodou Firefoxu je zvláště možnost nainstalovat si mnoho rozšíření - ty dodávají funkce navíc, od počasí ve vašem městě (ForecastFox), přes výsledky fotbalových zápasů (FootieFox) až ke kontrole kódu stránek a JavaScriptu (FireBug). Jejich opravdu mnoho. Zajímavým rozšířením je pro nás GreaseMonkey - je to rozšíření, které umožňuje spouštět vlastní skripty napsané v JS.

A jak s tím souvisí Travian?
Jistě si teď pokládáte tu samou otázku. Ano, souvisí a hodně. Díky vlastním skriptům totiž můžete přidat zajímavé funkce navíc, jako je např. hlídač přetékání skladů, vyhledávač multicropů a mnoho dalších.
Travian se zapnutým Navigator++
V tomto článku vám nabídnu stručný přehled zajímavých rozšíření právě pro Travian. Vše díky GreaseMonkey. Takže pokud máte nainstalován Firefox (nejlépe nejnovější verzi) nainstalujte si do něj i GM (klikněte pro přechod na stránku s instalací).
Instalace nového skriptu do GM je intuitivní

Nastavení a povolování skriptů zrovna tak

Navigator++ (klikni pro instalaci)
Přidává:
  1. Měřič surovin - ukazatel za jak dlouho která surovina přeteče.
  2. Tool bar - panel pro rychlé přecházení odkudkoli na mapu
  3. Ukazatel zásob - ukazuje procentuální zaplnění skladů
  4. Rychlé akce - přidává na stránku blok s rychlými akcemi, jako je například přechod na fórum aliance, přechod na libovolnou budovu, přechod na simulátor a další.
  5. Uživatelské akce - přidá k odkazu na profil hráče ikonky na poslání zprávy, k vesnici ikonky pro poslání obchodníků nebo vojáků.

Multi Crop Finder (klikni pro instalaci)
Jednoduché rozšíření, které vám na stránce s mapou po načtení začne hledat všechny multicropy na právě zobrazeném kousku mapy. Hodně vám to pomůže při hledání cropů a ušet

QP Targets (klikni pro instalaci)
Přidává:
  1. Zobrazuje produkci nad stavem surovin a za jak dlouho přetečou sklady.
  2. Zobrazuje úroveň budov v kolečku.
  3. Barevně rozlišuje stavby: normální barva - dostatek surovin pro stavbu, červená - nedostatek surovin, zelená - budova je rozšířena na maximum.
Pokud jste se dostali až sem, patrně víte něco o třech nejzajímavějších skriptech pro Travian. Existují i další, některé určitě také zajímavé - ty jsem nejspíš ale zatím nevyzkoušel (tolik času nemám), nebo přidávají funkce které mohou být užitečné jen někomu, většinou ale nejsou přeložené a tak se musíte spokojit s angličtinou (v horším případě třeba s ruštinou :D), anebo pokud jste znalí JavaScriptu, počeštit si zdrojové kódy. Další přeložené skripty najdete zde, ještě větší spoustu nepřeložených zde.

14 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Vyzkousejte novou online hru http://www.nadiban.com

Anonymní řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
Anonymní řekl(a)...

Jak tam mám napsat ty hvězdičky ?

yetty řekl(a)...

Kam chceš psát jaké hvězdičky?

Anonymní řekl(a)...

A hlavne kam to napsat?

Anonymní řekl(a)...

Vždyt jsou medzi číslama cos napsal

yetty řekl(a)...

Měl bys mě teď vidět, fakt si mne rozesmál :). Já věděl, že existuje pár blbců, kteří by na to číslo smsku poslali (mimochodem - vyšlo by je to na 90,- a přidalo by jim to houbeles). Ale to, že někdo nepochopí, že jsem tam to číslo změnil na hvězdičky, abych někomu těch 90,- ušetřil, to je na mě moc. Ale neber si to osobně.

Anonymní řekl(a)...

A jo ja jsem jeden z těch důvěřivých jo jsem blb ale dík za vysvětlení

Anonymní řekl(a)...

Ach jo takova blbost :D

Anonymní řekl(a)...

caw poradil bi me ako ten prikazovi radok ke ho mam najit pls porad

Anonymní řekl(a)...

Jak to mám udělat s tím Greasemonkey aby se mi otevřelo to co je na obrázku s nadpisem: Instalace nového skriptu do GM je intuitivní
:-(

Anonymní řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
yetty řekl(a)...

Táhni...

Anonymní řekl(a)...

a ja mam bota ktery mi automaticky stavi utoci a navic chrani jednotky v noci. heč

Okomentovat

Sponzorované odkazy