sobota 13. ledna 2007

IRC kanál Czech Soccer Manageru

Vznikl nový kanál pro CSM. Připojit se můžete na QuakeNet, kanál má název #csm. Pokud nevíte co to je IRC, čtěte dále...

Převzato z dalax.net:
V downloadech jste si stáhli balík s dvěma .exe soubory. Nejprve nainstalujte mIRC 6.03, s instalací by neměly nastat žádné problémy. Následně nainstalujte do stejné složky, kam jste instalovali mIRC, také NNScript 3.73. Po instalaci jednodušše spusťte přes mIRC.exe , který by měl být na ploše, popř. v nabídce start či instalační složce.
Před vámi se objeví hlavní obrazovka. V tuto chvíli jdou pro vás důležité dvě ikonky – nejprve druhá ikonka zleva – mirc setup(options). V první nabídce connect nastavte IRC Network = Quakenet. V roletce o řádek níže pak zvolte některý ze serverů, např. random swedish server. Následně vyplňte možnosti full name, mail, nick a alternativní nick. Do full name si napište co chcete, ale mail vyplňte důkladně, bude to potřeba. Do kolonky nick si dejte přezdívku (nebere české znaky) a do alternative nick náhradní přezdívku, např. si dejte pomlčku za nick bo tak něco – to proto, kdyby se vám irc odpojilo, aby jste se mohli znovu připojit. Server totiž při vašem výpadku „neshodí“ nick pryč hned, ale až za nějakou chvíli, tak proč zbytečně čekat, když se můžete připojit s druhým nickem. Když nabídku connect v levém menu rozevřete, vyberte options a zatrhněte reconnect on disconnection. To v tuto chvíli stačí, na zbytek si pak přijdete sami, je to jednoduché, dyžtak se mě zeptejte.
Jdeme dál, pod ikonkou, která je 4. si můžete nastavit vzhled, což můžete nechat na potom, jinak doporučuju přehlednost, kterou obsahuje varianta mIRC.mts . Následuje 7. ikonka, což je seznam vašich kanálů. Zde kliknete na tlačítko „add“, což je v překladu přidat. Do kolonky channel zadáte kanál, v našem případě #hokejka. Zde pak stačí už jen zatrhnout join channel on connect a minimize on join, pak kliknete na ok a máte první kanál.
Teď kliknete na první ikonku zleva a jste po chvilce připojeni k serveru quakenet a ke kanálu #hokejka. Jak poznáte, že jste na kanálu? Mno až si na kanály, které vlevo budete mít kliknete např. na #hokejka, tak zde uvidíte hlavní část a vpravo seznam lidí, kteří jsou připojeni. V hlavní obrazovce uvidíte welcome message a pravděpodobně také topic, vpravo v seznamu uživatelů pak např. bota se jménem „L“ . Zde končí část, která vám stačí k běžnému používání IRC.
A pro pokročilé uživatele tu máme možnost speciálních funkcí na IRC k ovládání kanálu Hokejky :)
Následně je důležité se autorizovat, aby jste mohli využívat některé funkce.
Autorizaci provedeme tak, že v kanále napíšeme toto: /msg q hello mail@mail.cz mail@mail.cz – zadáte dvakrát váš mail. Na mail vám přijde heslo a login. Login bude shodný s nickem, který právě používáte, takže když máte třeba nick panhokejka, tak login bude panhokejka a heslo se vygeneruje třeba 5chj6h2 apod. V menu zvolíte třetí ikonku – nn script setup. Z menu settings vyberete auth settings a v tomto menu The Q bot. Máte dvě kolonky, do první zadáte nick (login) a do druhé heslo, které vám přišlo na mail. Všechny tři níže uvedené anglické věty zatrhněte. Jste autorizováni ;)
Na závěr doporučuju se odpojit (první ikonka v menu, ta samá, kterou se po odpojení zas připojíte). To proto, aby se uložila vaše autorizace. Pak se jednodušše zase připojíte a můžete začít komunikovat. Pokud chcete změnit heslo autorizace, tak se to provádí tímto příkazem, který napíšete normálně v kanálu: /msg q@cserve.quakenet.org newpass staréheslo novéheslo novéheslo (místo staréheslo vložte vaše staré heslo, které jste jistě nesmazali z mailu a místo novéheslo novéheslo vložte heslo, které chcete – novéheslo vepište dvakrát, ostatně proto je tam dvakrát napsáno slovo novéheslo). Pokud jste vše zadali správně, tak vám Q odpoví, že vám nové heslo přijde na mail. Toto nové heslo pak použijte u 3. ikonky, kde jste již nastavovali autorizaci. Nn script setup, settings, auth settings, q bot – a do kolonky heslo prostě své nové heslo vložte. Následně potvrďte, odpojte se a znova se připojte a vše je kompletní.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Sponzorované odkazy