úterý 30. ledna 2007

Internet ve zlóm léži...

Pokud jste už alespoň párkrát zabrouzdali na některý větší český server (např. http://sport.cz atd.) a přečetli jste si pár komentářů, určitě se vám udělalo zle. Alespoň obrazně.
Ve většině komentářů je každé druhé slovo sprosté nebo jinak pobuřující, lidé jsou tam nespokojení atd. Málokdy se najde někdo kdo s jednáním tamtoho či onoho souhlasí. Snad jich je víc, ale vědí stejně dobře jako já, že když napíšete něco proti většině, budete brzy rozcupován na kousky...
To je celkem velký problém internetu. Každý se schová za svou hrázičku anonymity, a připadá si jako král světa, který si může dovolit vše. Pak je zbytečné číst si diskuze, žádat v nich o radu, protože většinou dostanete stejně odpověď ve stylu: "Ty vole, jestli tohle newýš tak se poseru...".
Neříkám že je to všude, ale většinou na větších serverech ano. Napadá mě zajímavá otázka. Proč zrovna na velkých serverech? Odpověď je podle mě jasná. Pokud si napíšete komentář k tématu na svůj netový bloček, přečte si ho sotva pár kamarádů, kteří vás poplácají po ramenou na znamení souhlasu. Vy si však žádný komentář na váš komentář nepřečtete, proto raději příště napíšete na nějaký větší web, který má větší návštěvnost, tudíž se najde víc zastánců i odpůrců, které ovšem můžete začít trhat na kusy.
Pokud je to zrovna váš případ, je mi vás líto. Pokud se pletu, můžete se mnou vrtět hlavou nad chováním ostatních. Pokud to takhle půjde dál, bude náš Blesk nebo Aha proti komentářům na intrnetu úplné nic.
No nic s tim asi nenadělám, proto přestanu psát a raději si půjdu zahrát něco na mojehry.cz, ovšem komentáře musím přehlídnout.
Adio dias...

Žádné komentáře:

Okomentovat

Sponzorované odkazy