sobota 29. listopadu 2008

Stručný report XVII.

Nic se neděje, nikdo neotravuje, povídka mne žádná nenapadá - je tu prostě celkem nuda. A tak jsem nucen napsat další report. Předně to chce nějaký pěkný obrázek na začátek...
Tak obrázek by byl - první bod splněn. Teď už snad jen vyřešit o čem psát. Být politik, tak dokážu napsat dlouhé stránky o ničem. Pevně věřím, že to nedokážu, ale zkusit to můžu. Pěkným příkladem takové političiřany by mohla být často zmiňovaná Lisabonská smlouva. Nakonec je i v nové anketě. Nikdo sice neví o čem je, nikoho ani nezajímá, ale píše se nakonec o ní v novinách, tím pádem se k ní musí vyjádřit skoro každý. Z těch vyjádření se udělá pravda. A ti kdo s pravdou většiny nesouhlasí, ať si jdou trhnout. Tak to bývá většinou.
A nikoho už neznepokojuje, že to jde všechno do kytek. Co s tím? Spokojit se s tím, že kdo neví je lepší než ten kdo ví, ale ví to úplně špatně.
Už mi z té školy začíná hrabat. Strašit na věži. Šplouchat na maják. Přibývají kolečka v mozku. Vedení se prodlužuje. A kdo ví co ještě. Zlatej selskej rozum. To mi připomělo jak jsem, vím že se to nemá, jednou ve vlaku poslouchal rozhovor lidí nezkažených, o normálních věcech se bavící. Žádné složité výpočty - prostě voda ve studni není a můžou za to lidi co se třikrát deně koupou, hrozně často splachují a nemejou na valše, ale v pračkách, které spotřebují hrozně vody. Konec konců, vždyť mají pravdu.
Nemám to ve zvyku, ale výjimky jsou pěkné věci (pokud nejsou moc často) a tak sem dám jeden vtip. No, ehm, vtip. Tvrdá realita...

Jako každý den po práci přijde chlapík v saku do svojí oblíbené hospůdky, ale za výčepem stojí nový výčepní - robot. Trochu překvapený si objedná jedno pivo. Robot mu podá perfektně načepované pivo a ptá se:
"Pane, jaké máte IQ ?"
"Přibližně 150, proč ?"
Robot si s ním začne povídat o kvantové mechanice, teorii relativity a globálním oteplování. Záživný rozhovor chlapíkovi nedá spát a rozhodne se robota vyzkoušet. Obleče si jeansy, čisté triko a po práci vystartuje na pivo. Opět dostane perfektně načepované pivo a otázku:
"Pane, jaké máte IQ ?"
"Asi 100."
Barman nasadí téma fotbal, auta, ženské... Chlapík usíná s úžasem a říká si, že robota vyzkouší ještě jednou. Obleče si montérky a po práci zamíří na jedno. Následuje perfektně načepované pivo a otázka:
"Pane, jaké máte IQ ?"
"Eeee, 50 ?"
Robot se nakloní k chlapíkovi a velmi pomalým hlasem říká:
"Tak co? Zase bude me volit Paroubka ?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Sponzorované odkazy