pondělí 10. prosince 2007

Tak třeba: Linux

Mám chuť napsat článek, ale nějak nemůžu přijít na to o čem, tak píšu o Linuxu. Třeba jeho výhody: bezpečnost, cena apod. zřejmě nikoho nezajímají, takže napíšu o jeho nevýhodách. Hlavní nevýhodou je asi to, že je zadarmo. Kdo by si neřekl, to co je zdarma nemůže být kvalitní. No, tak radši nekvalitní Linux, než nekvalitní Visty. Další nevýhodou je nedostatek kvalitních her. To je celkem logický, Linux neni systém na hry, na to neni stavěnej. I když se nějaký hry přece najdou, holt to neni wofko ani kal of důty a kdo by chtěl počítač, na kterym nejsou hry.


Oni by šli vyrobit, ale kdo by se chtěl dělat s hrou, kterou by si nainstalovalo maximálně 5% uživatelů. Další nevýhodou se stává stabilita. Proti Windowsům to neni vůbec hrozný, ale Linux už dávno nejde cestou serverového systému a snaží se o uživatelskou přívětivost, která mu stabilitu ubírá.


Mnozí Linuxu také vytýkají jeho roztříštěnost a nejednotnost. Každý vývojář si to udělá po svém a kdo se v tom pak má vyznat. Třeba instalační balíčky... Pro téměř každou linuxovou distribuci jiný systém a když pro vaši distribuci to výrobce nevyrobil, tak se holt musíte podívat do příkazového řádku a nainstalovat to ručně.
Příkazový řádek je obrovská výhoda Linuxu, bohužel se toho běžný bfu bojí. Kdo se bojí, nesmí do lesa... :)


A tak se dostávám na konec nevýhod... Našlo by se jich samozřejmě víc, šťouralové si určitě vždycky něco najdou, ale proč to rozvádět. Plaťte si dál za průměrnou kvalitu...

Žádné komentáře:

Okomentovat

Sponzorované odkazy